Ο Όμιλος ΕΛΠΕ στηρίζει την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο έργο “ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ”

  • Όλοι οι συντελεστές του έργου επί σκηνής.

Με την αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΕΛΠΕπραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος(ΚΠΙΣΝ),η πρεμιέρα της νέας όπερας για παιδιά και νέους από την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής,«ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ». Πρόκειται για έναμουσικό παραμύθι με στοιχεία όπερας, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς  Κρίστιαν  Άντερσεν, σε μουσική Λένας Πλάτωνος,ποιητικό κείμενο του Γιώργου Βολουδάκη,σκηνοθεσία της Κατερίνας Πετσατώδηκαι animation της Ειρήνης Βιανέλλη.

Το έργο παρακολούθησαν περισσότεροι από τριακόσιοι εργαζόμενοι του Ομίλου μαζί με τις οικογένειές τους, ενώ  την παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους, η Προέδρος του ΚΠΙΣΝ κ.Λυδία Κονιόρδου, καθώς και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής  της ΕΛΣ κ. Γιώργος   Κουμεντάκης.

  • Άποψη από το κοινό που παρακολούθησε την παράσταση.

Το συγκεκριμένο έργο, που δεν είχε παρουσιαστεί κατά το παρελθόν ζωντανά«λόγω των δυσκολιών και της οπερατικής δομής του» όπως είχε αναφέρει και η Λένα Πλάτωνος, θα φιλοξενηθείγια συνολικά 30 παραστάσεις στο ΚΠΙΣΝ, ως η κεντρική παραγωγή όπερας της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ για την περίοδο 2018-2019.

Μετά την ολοκλήρωση της παράστασης,οΔιευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής κ. Αλέξανδρος Ευκλείδης, επεσήμανε σε δηλώσεις του:«Κατανοώντας τη σημασία της καλλιτεχνικής παιδείας, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ υποστηρίζουν το ανέβασμα της όπερας της σπουδαίας Λένας Πλάτωνος, “Το αηδόνι του αυτοκράτορα”, το οποίο παρουσιάζεται σε μια μοναδική σύμπραξη με την τέχνη του animation.Τις παραστάσεις θα παρακολουθήσουνμαθητές από πολλές περιοχές της Αττικής, έχοντας έτσι την ευκαιρία της επαφής με ένα ξεχωριστό είδος Τέχνης, με στόχο να αναπτύξουν και τις δικές τους δεξιότητες.Για την Εθνική Λυρική Σκηνή, η υποστήριξη αυτή είναι η απαραίτητη και αναγκαία προϋπόθεση για να μπορεί να προσφέρει παραγωγές υψηλής καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής αξίαςσε παιδιά και νέους, αλλά και αντάξιες της νέας εποχής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, που αποτελεί στολίδι της πολιτιστικής ζωής της χώρας μας.»

  • Από αριστερά, ο  καλλιτεχνικός Διευθυντής  της ΕΛΣ κ. Γιώργος Κουμεντάκης, στο μέσον η Δ/ντρια ΕΚΕ Ομίλου ΕΛΠΕ κα Ράνια Σουλάκη και δίπλα της η Προέδρος του ΚΠΙΣΝ κ. Λυδία Κονιόρδου.

Με τη σειρά της, η κ. Ράνια Σουλάκη, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΠΕ, τόνισε:«Για δεύτερη χρονιά ο Όμιλος επιλέγει να συμπράξει με την Εναλλακτική Σκηνή, γιατί επενδύει στους νέους. Η παράσταση αυτή, μέσα από μια  εντυπωσιακή οπτικοακουστική αφήγηση και τηνεναλλασσόμενηαναλογική -ηλεκτρονικήμουσική, στέλνεισημαντικά μηνύματα στους νέους για την εποχή μας και το ρόλο της τεχνολογίας, τις ανθρώπινες αξίες, την ελευθερία, την πίστη και αφοσίωση.Ελπίζουμε πως την παράσταση αυτή θα την παρακολουθήσουν και θα την απολαύσουν όλες οι ηλικίες.»

  • Οι πρωταγωνιστές της παράστασης μαζί με μικρούς θεατές. Στο μέσον της εικόνας ο Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνής κ. Αλέξανδρος Ευκλείδης δίπλα στην καΣουλάκη.

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ πιστεύει στην άρρηκτη σχέση ανάμεσα στον Πολιτισμό και στην Εκπαίδευση και σε αυτή την κατεύθυνση υλοποιεί σειρά δράσεων, δίνοντας την ευκαιρία κυρίως στη νέα Γενιά να απολαύσει σύγχρονες ποιοτικές παραστάσεις και να διδαχτεί μέσα από αυτές. Η συνεργασία με την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνήςεγκαινιάστηκε πέρσι, με την πολύ επιτυχημένη όπερα «Ο Πρίγκηπας Ιβάν και το Πουλί της Φωτιάς»σε μουσική σύνθεση και σκηνοθεσία του Θοδωρή Αμπατζή, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 7.000 θεατές, αλλά και της σημαντικής όπερας σκιών «Η Επιστροφή του Καραγκιόζη στην Πατρίδα» που επίσης, απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι.

  • Η αφίσα του έργου «ΤΟ ΑΗΔΟΝΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ».