Ανακαλύπτοντας το αρωματικό σύμπαν της L’Erbolario

Μια γόνιμη σύμπραξη με την Φύση

Η L’Erbolario γεννήθηκε στο Lodi το 1978, σαν βοτανοπωλείο με το όνομα «Premiata Erboristeria Artigiana». Εκεί, στο μικρό εργαστήριο στο πίσω μέρος του μαγαζιού, ο Franco Bergamaschi και η σύζυγός του Daniela Villa, δημιουργούν τα πρώτα καλλυντικά, βασισμένα σε δοκιμασμένες οικογενειακές συνταγές: αρωματικά νερά, λάδια και λοσιόν για το μπάνιο, με συστατικά αποκλειστικά φυτικής προέλευσης, με όμορφα αρώματα και συσκευασίες καθαρές και ερωτεύσιμες.

Η επιτυχία ήταν άμεση. Από στόμα σε στόμα το λάδι Macassar, η λοσιόν Ortica dioica (τσουκνίδα), και η κρέμα Pappa reale με Βασιλικό πολτό, που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στην συλλογή της L’Erbolario, γίνονται γνωστές έξω από τα όρια της πόλης. Έτσι στα τέλη του 1983, η L’Erbolario μεταφέρει την παραγωγή σε έναν χώρο πιο μεγάλο, στην ιστορική έδρα της οδού Nazario Sauro, στις όχθες του Adda.

Ξεκινάνε τα χρόνια των χιλιάδων εκχυλίσεων με ατμό, των φυτικών αποστάξεων με διηθητές από γυαλί, των όλο και πιο σύνθετων καλλυντικών παρασκευών, τα χρόνια στα οποία θεμελιώνονται γόνιμες συνεργασίες και σχέσεις φιλίας που αναπτύχθηκαν στην διάρκεια των μελετών. Η L’Erbolario βαδίζει κάτω από την αιγίδα προσωπικοτήτων του διαμετρήματος της καθηγήτριας Vera Lodi, του Paolo Rovesti, εμπνευστή των φυτικών καλλυντικών στην Ιταλία, του Gianfranco Patri και του καθηγητή Gianni Prosperio που διεύθυνε για χρόνια το Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης της L’Erbolario.

O χρόνος περνά με ενθουσιασμό, με αγρύπνιες με κούραση αλλά και με εκπληρωμένους στόχους. Η L’Erbolario από μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, εξελίσσεται σε μια εταιρεία διεθνούς εμβέλειας. Το 1994, η L’Erbolario μεταφέρεται ακόμα μια φορά στην οριστική πια έδρα της στο San Grato, σε μία μονάδα παραγωγής πνιγμένη στο πράσινο, στο Πάρκο Adda.

Από εδώ, κάθε μέρα, αρωματικά φορτία καλλυντικών ξεκινούν για 5,500 erboristerie και φαρμακεία, αλλά και για καταστήματα στις 5 ηπείρους.

Στην διάρκεια της ευτυχισμένης διαδρομής της, η L’Erbolario δεν έχασε τίποτα από την αρχική φιλοσοφία και ιδιαιτερότητά της. Έμεινε, και θα μείνει για πάντα ένας κόσμος στον οποίο το τριαντάφυλλο μυρίζει ακόμα …τριαντάφυλλο.

Ανακαλύπτοντας το αρωματικό σύμπαν της L’Erbolario

Ένα ταξίδι στην καρδιά της L’Erbolario, μιας εταιρείας διεθνώς πια αναγνωρισμένης, leader στην Ιταλική αγορά στον τομέα των φυτικών καλλυντικών. Ανακαλύπτοντας τον μαγικό κόσμο που κρύβεται πίσω από την φινέτσα των αρωμάτων της και την ποιητικότητα των συσκευασιών της.

Αντιπροσωπεία

φαρμακαποθήκη Απ. Παπανικολόπουλος Α.Ε.

136 75 144, Iroon Politechniou str.

Acharne (Greece)

Ph: +30 210 6233200-2

marketing@papanikolopoulos.gr

Η φαρμακαποθήκη Απ. Παπανικολόπουλος Α.Ε. ιδρύθηκε το 1994 και παραμένει μέχρι σήμερα μια αμιγώς ελληνική, οικογενειακή εταιρεία εξυπηρετώντας τον Έλληνα φαρμακοποιό και καταναλωτή με συνέπεια και αφοσίωση.

Όραμά μας η ανάπτυξη της εταιρείας μας σε μια από τις μεγαλύτερες, στη παροχή υπηρεσιών & προϊόντων φαρμακείου στην Ελλάδα παράλληλα με την καταξίωση του ονόματος μας ως συνώνυμο με την ποιότητα και την αξιοπιστία στη συνείδηση των πελατών, των προμηθευτών και του ανθρώπινου δυναμικού μας.

Αποστολή μας είναι να παρέχουμε υπηρεσίες & προϊόντα φαρμακείου, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και την ΕΠΑΡΚΕΙΑ, με προτεραιότητα το όφελος των συνεργατών μας.