Τελετή Λήξης ‘’Προγράμματος Hellas 2019  -Πρακτική άσκηση Φοιτητών Τουριστικού Τομέα’’

 

Στις 3 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η τελετή λήξης του Προγράμματος  “HELLAS – πρακτική Τουριστικού κλάδου ” στην αίθουσα  Sorrentino Του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας UNICAL. Το έργο, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το UNICAL-Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας στην COSENZA, είδε  τη συμμετοχή 12 φοιτητών που είναι εγγεγραμμένοι στο Bachelor of Science στον Τουρισμό και έχουν εγγραφεί στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για την Ενίσχυση των Συστημάτων Πολιτιστικού Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Καλαβρίας. Μετά από μια επιλεκτική συνέντευξη, δόθηκε υποτροφία σε κάθε συμμετέχοντα  φοιτητή για να πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση του προγράμματος σπουδών, για την  περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου 2019, σε ένα από τα Ξενοδοχεία της ξενοδοχειακής αλυσίδας Louis Hotels (γνωστή για την υψηλή εξειδίκευση και την υψηλή διεθνή εμβέλεια).

Στην τελετή λήξης παρόν ήταν  ο  Γενικός Γραμματέας του Ελληνο –Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δρ. Παναγιώτης  Βαμβακάρης  από την DISCAG  παρών   ήταν ο  καθηγητής  Tullio Romita , ο  καθηγητής  Francesco Torchia  που ήταν ο συντονιστής  των ενδιαφερομένων κύκλων σπουδών  και από το  Γραφείου Ειδικών Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου  ο Δρ. Gianpiero Barbuto και  η Dr. Paola Ciancio .Οι συμμετέχοντες στο πάνελ  έκαναν  την παράδοση των πιστοποιητικών συμμετοχής στους φοιτητές που παρακολούθησαν την πρακτική άσκηση.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο γραμματέας  Π. Βαμβακάρης ανήγγειλε  ότι οι εκπρόσωποι των ξενοδοχείων LOUIS Hotels , λαμβάνοντας υπόψη την ποιότητα των φοιτητών του Πανεπιστημίου  Unical που συμμετείχαν για το 2019  στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις τους, αποφάσισαν να εκχωρήσουν μια εξάμηνη υποτροφία εργασίας (Απρίλιος-Οκτώβριος 2020) σε έναν από αυτούς .Η φοιτήτρια που επιλέχτηκε από τους υπευθύνους του Ομίλου Luis Hotels ήταν η Francesca Incutto.

Οι διοργανωτές με την σύμφωνη γνώμη των φοιτητών  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους και την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να προτείνουν  αυτήν την επιτυχημένη πρωτοβουλία του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου της Αθήνας  και για  το επόμενο έτος (2020).