Ο ιαπωνικής καταγωγής  Keita Yuge είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής ζυμαρικών.

Ο σεφ θριάμβευσε στο Παρίσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζυμαρικών Barilla.

Το “gorgonzola penne με ιαπωνικό άρωμα” κέρδισε τους κριτές σύμφωνα με τους οποίους το πιάτο είναι η τέλεια σύνθεση ανάμεσα στη μεσογειακή διατροφή και την ανατολίτικη μαγειρική παράδοση. Ένα πραγματικό έργο τέχνης.

Ο σεφ Keita Yuge κέρδισε στο Παρίσι, στο Pavillon Cambon, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζυμαρικών Barilla, κερδίζοντας τους καλύτερους σεφ κάτω από 35 στον κόσμο που εκπροσώπησαν 14 χώρες. Η τελική πράξη του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ακροατήριο με περισσότερους από 350 διεθνείς καλεσμένους, συμπεριλαμβανομένων  συμβούλων τροφίμων, των μέσων ενημέρωσης και των φορέων του κλάδου.

Ο Keita Yuge, σεφ με εμπειρία σε εστιατόρια στο Παρίσι, το Τόκιο, την Οσάκα και το Γιοκχάμα, κέρδισε τον τίτλο Master of Pasta 2019 με τη συνταγή “Penne al gorgonzola με ιαπωνικό άρωμα”. Το πιάτο κρίθηκε από τους χειριστές και τους εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας ως την τέλεια σύνθεση ανάμεσα στη μεσογειακή διατροφή και την ανατολίτικη μαγειρική παράδοση και εκφράζει την ανατολίτικη συνιστώσα με σάλτσα στρειδιών και άρωμα “Sake, Sansho, Yuzu” Ιαπωνικά και από την προσθήκη του Sake με σάλτσα gorgonzola.

“Είμαι περήφανος”, δήλωσε ο σεφ Keita Yuge. “Η επιθυμία μου είναι να μεταφέρω στις νέες γενιές όλη τη γνώση και την τεχνική που έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια”. Ο Keita Yuge έλαβε ένα αρχικό χάλκινο γλυπτό ως έπαθλο, εμπνευσμένο από το σχέδιο ζυμαρικών. Το θέμα του διαγωνισμού, τώρα στην όγδοη έκδοση του, φέτος ήταν η “Τέχνη των ζυμαρικών”. Η επιλογή της γαλλικής πρωτεύουσας ως τόπου διεξαγωγής του αγώνα υποκινήθηκε από το γεγονός ότι η πόλη των μεταλλείων ενσωμάτωσε στην καλύτερη περίπτωση το θέμα του ανταγωνισμού για τον πλούτο του πολιτισμού, της τέχνης και της γαστρονομίας και για την 50ή επέτειο της Barilla στη Γαλλία.