Νέα εποχή για τον ιταλικό καφέ Lavazza στην ελληνική αγορά

Η Beverage World ο νέος στρατηγικός εταίρος του Ομίλου Lavazza

 

Ο γνωστός Όμιλος παραγωγής ιταλικού καφέ Lavazza και η PT Beverage World, μέλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης, ανακοινώνουν τη σύναψη μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής συνεργασίας, η οποία καθιστά την Beverage World, από την 1η Νοεμβρίου 2019, ως το νέο αποκλειστικό αντιπρόσωπο των προϊόντων της Lavazza στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τη διανομή και εμπορία των προϊόντων καφέ Lavazza σε σημεία χονδρικής πώλησης και σε χώρους εστίασης.

Η νέα συνεργασία σηματοδοτεί ένα φιλόδοξο πλάνο ανάπτυξης του ιταλικού brand, αναδεικνύοντας τη δέσμευση της Lavazza απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή, ενώ δημιουργεί νέες προοπτικές για μια πιο δυναμική παρουσία του προϊόντος στην ελληνική αγορά, αξιοποιώντας την πολύχρονη εμπειρία και εξειδίκευση της Beverage World στο επιτυχημένο κτίσιμο  κορυφαίων μαρκών όπως είναι το Evian, η Jose Cuervo, το Bushmills, η Angostura και πολλά άλλα.

Αναφερόμενος στην συνεργασία, ο κ. Mauro Mantovani, Global CCO του Ομίλου Lavazza, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή την συνεργασία μας με έναν τόσο αξιόπιστο οργανισμό στην Ελλάδα, όπως είναι η Beverage World. Η Ελλάδα αποτελεί για εμάς σημαντική αγορά, γι’ αυτό στοχεύουμε στην περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, δίνοντας έμφαση στο μάρκετινγκ και οικοδομώντας σταθερές και ισχυρές τοπικές συνεργασίες με ειδικούς στον χώρο του καφέ. Αποστολή της Lavazza, ενός οργανισμού, με παγκόσμια εμβέλεια είναι η προώθηση της αυθεντικής εμπειρίας του ιταλικού καφέ σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις μορφές του, παραμένοντας ανταγωνιστική σε όλες τις κατηγορίες και κανάλια, με προσήλωση στην ποιότητα η οποία χαρακτηρίζει όλα όσα κάνουμε».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Φώτος Φωτιάδης κ. Παύλος Φωτιάδης, αφού ευχαρίστησε τον ιταλικό Όμιλο για την εμπιστοσύνη του, δήλωσε: «Αυτή η νέα συνεργασία επιβεβαιώνει την σταθερή ανάπτυξη και εξειδίκευση της ομάδας της Beverage World, καθώς επίσης και τη δίψα της για αριστεία και κατακτήσεις μέσα από μια κουλτούρα ομαδικής εργασίας και υψηλής απόδοσης. Βασισμένοι στις ίδιες αξίες και αρχές που μοιραζόμαστε με τον Όμιλο Lavazza, είμαστε πεπεισμένοι ότι πέραν από την επιτυχή υλοποίηση των εμπορικών στόχων του brand, θα προσφέρουμε ταυτόχρονα μια μοναδική εμπειρία στους λάτρεις του καφέ».

 

Lavazza

Ο Ιταλικός Όμιλος παραγωγής καφέ, ιδρύθηκε το 1895, στο Τορίνο και ανήκει στην οικογένεια Lavazza εδώ και τέσσερις γενιές. Ο Όμιλος δραστηριοποιείται σήμερα σε περισσότερες από 90 χώρες, με το 64% των εσόδων του να προέρχονται κυρίως από αγορές εκτός Ιταλίας. Η Lavazza απασχολεί συνολικά πάνω από 4.000 άτομα, ενώ ο κύκλος εργασιών της φθάνει τα 1,87 δισ. Ευρώ το 2018 (σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις ημερομηνίας 31/12/2018 και τα διεθνή λογιστικά πρότυπα (IFRS). Ο Όμιλος ανέδειξε την τέχνη του συνδυασμού διαφορετικών τύπων καφέ από διάφορες γεωγραφικές περιοχές, και αυτό εξακολουθεί να είναι ένα βασικό χαρακτηριστικό των πλείστων προϊόντων της. Επίσης, ο Όμιλος διαθέτει 30 χρόνια εμπειρίας στην παραγωγή και πώληση συστημάτων και προϊόντων καφέ, ενώ αποτελεί την πρώτη ιταλική επιχείρηση που προσέφερε συστήματα εσπρέσο με κάψουλες. Η Lavazza λειτουργεί σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς: στο σπίτι, εκτός σπιτιού, στο γραφείο, πάντα με έμφαση σε καινοτόμες τεχνολογίες και συστήματα κατανάλωσης.

Η Lavazza κατόρθωσε να ξεχωρίσει και να γίνει γνωστή μέσα από την ανάπτυξη σημαντικών συνεργασιών που ταιριάζουν απόλυτα με την στρατηγική της μάρκας σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως στον αθλητισμό, με τα τουρνουά τένις Grand Slam και στην τέχνη και τον πολιτισμό με διακεκριμένα μουσεία όπως το Μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης, το Κρατικό Μουσείο Ερμιτάζ της Αγίας Πετρούπολης και την Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας στην Μελβούρνης.

Οι εταιρίες που αποτελούν μέλη του Ομίλου Lavazza είναι το Carte Noire της Γαλλίας και το ESP (που αποκτήθηκαν το 2016 και το 2017 αντίστοιχα), το Merrild της Δανίας (2015), το καφέ Kicking Horse της Βόρειας Αμερικής (2017), το Nims της Ιταλίας (2017) Pod Coffee Co (2018). Στα τέλη του 2018, μετά από μια εξαγορά, δημιουργήθηκε η επαγγελματική μονάδα Lavazza Professional, η οποία περιλαμβάνει την κορυφαία Υπηρεσία Καφέ Γραφείου (OCS) και τα συστήματα Vending Flavia και Klix.

Beverage World

Η Beverage World, ιδρύθηκε το 2005 με στόχο να προσφέρει στους Έλληνες καταναλωτές μοναδικές και ποιοτικές επιλογές στον καταναλωτή,  ενώ ταυτόχρονα να αποτελεί πρώτη επιλογή προμηθευτή και συνεργάτη στο Ελληνικό εμπόριο. Το σημερινό portfolio της εταιρείας περιλαμβάνει τα κορυφαία και παγκοσμίου γνωστά προϊόντα όπως Jose Cuervo, Bushmills, Evian, Beluga, Angostura, Appleton, Frangelico, Armand De Brignac και πολλά άλλα.

Όμιλος Φώτος Φωτιάδης

Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, με ιστορία πέραν των 76 ετών, κατέχει ηγετική́ θέση στην παραγωγή και εμφιάλωση ποτών, στην εμπορία ποτών και άλλων προϊόντων, στην ανάπτυξη γης και στον ασφαλιστικό κλάδο, ενώ δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία σε Κύπρο, Ελλάδα, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία. Ο Όμιλος Φώτος Φωτιάδης, έχει συνάψει ένα ευρύ δίκτυο απαιτητικών διεθνών συνεργασιών και αναγνωρίζεται ως ένας από τους πιο σημαντικούς και αξιόπιστους συνεργάτες εταιρειών κολοσσών παγκοσμίου φήμης, όπως Carlsberg, Diageo, Jose Cuervo, Danone, Gruppo Campari, Moet Hennessy, Osotspa, Lanson, British Αmerican Τobacco, Ασφαλιστικό κολοσσό ΑΧΑ και πολλές άλλες.

H εταιρεία  P.T. Beverage World Ltd είναι Τακτικό Μέλος του ‘Ελληνο Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας.

www.beverage-world.gr