Αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα

GRAFIDA.NET:Το Ελληνο-ιταλικό Επιμελητηρίο της Αθήνας σάς προσκαλεί να γευθείτε γνήσια ιταλική κουζίνα σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 20.30 στο εστιατόριο Sale Bianco – Μάρκου Μπότσαρη 10 στη Γλυφάδα.

Η πρωτοβουλία διεξάγεται στο πλαίσιο βράβευσης των ιταλικών εστιατορίων: Sale Bianco στη Γλυφάδα, Fabrizio’s στο Κολωνάκι και Catarì στη Μύκονο τα οποία πιστοποιήθηκαν ως γνήσια ιταλικά εστιατόρια από το ιταλικό κράτος.

Το πρόγραμμα πιστοποίησης των ιταλικών εστιατορίων στο εξωτερικό δημιουργήθηκε από την Unioncamere - Ένωση Ιταλικών Εμπορικών Επιμελητηρίων σε συνεργασία με την Fipe -Ιταλική Ομοσπονδία Καταστημάτων Κοινού- και την επιχειρησιακή υποστήριξη του Isnart - Εθνικό Ίδρυμα Τουριστικών Ερευνών-.

Σκοπός του προγράμματος είναι η επίσημη αναγνώριση των αυθεντικών ιταλικών εστιατορίων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό, η ανάπτυξη και η προώθηση των παραδοσιακών ιταλικών αγροτικών προϊόντων και προϊόντων διατροφής, η αναβάθμιση της ιταλικής γαστρονομικής κουλτούρας, η αναβάθμιση της εικόνας των ιταλικών εστιατορίων στο εξωτερικό, που εγγυώνται την τήρηση των στάνταρ ποιότητας της ιταλικής φιλοξενίας καθώς και η δημιουργία νέων ευκαιριών και προωθητικών δράσεων για τα ιταλικά εστιατόρια στον κόσμο.

Η αναγνώριση προέρχεται από την εμπειρία που αποκτήθηκε με το Βραβείο Ιταλική Φιλοξενία που ξεκίνησε στην Ιταλία το 2005 από την Isnart ( Εθνικό Ιδρυμα Τουριστικών Ερευνών) για να βραβεύσει τις ιταλικές τουριστικές επιχειρήσεις που προσφέρουν τα υψηλότερα στάνταρ υπηρεσιών.

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε συνεργασία με τους ιταλικούς φορείς εκπόνησης του προγράμματος έχει την αποστολή προώθησης του Σήματος Ιταλικής Φιλοξενίας ( Ospitalità Italiana ) στην Ελλάδα, την συλλογή και την διεκπεραίωση των αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα καθώς και την διενέργεια επισκέψεων για τον έλεγχο των προϋποθέσεων ένταξης στο Πρόγραμμα « Γνήσιο Ιταλικό Εστιατόριο».

Τα ιταλικά εστιατόρια που με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποδειχθεί ότι τηρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις θα αποκτήσουν την πιστοποίηση «Marchio Ospitalità Italiana - Ristoranti Italiani nel Mondo».

Η πιστοποίηση αυτή αποτελεί επίσημη αναγνώριση του ιταλικού κράτους ότι το εστιατόριο είναι «Γνήσιο ιταλικό εστιατόριο». Τα στοιχεία του εστιατορίου κοινοποιούνται σε ειδικό portal www.10q.it , όπου ο καταναλωτής μπορεί άμεσα να επιλέξει τα αναγνωρισμένα ιταλικά εστιατόρια, ενώ παράλληλα συμμετέχει σε προγράμματα προώθησης και προβολής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ας σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα έχουν πιστοποιηθεί συνολικά 14 ιταλικά εστιατόρια.

Πηγή:Grafida.net